O nas2019-01-18T20:36:14+00:00

O NAS

Center za preventivo proti nasilju vodi društvo Za boljši svet. Društvo Za boljši svet je nevladna in humanitarna organizacija v javnem interesu. Združujemo skupino strokovnih pedagoških delavcev, ki že od leta 2001 deluje na nacionalnem in mednarodnem področju. Pri delu sodelujemo s strokovnjaki iz različnih področij: psihologi, socialni pedagogi, zdravniki, učitelji in profesorji. Osnovni namen društva je promocija človeških vrednot in s tem posledično izboljšanje kvalitete življenja ter medsebojnih odnosov na vseh nivojih življenja.

Društvo sodeluje z osnovnimi in srednjimi šolami, vrtci, mladinskimi centri, domovi za starejše, mladinskimi domovi, posamezniki, organizacijami in drugimi izobraževalnimi institucijami na nacionalni ravni. Ob tem sodeluje z organizacijami, ustanovami in strokovnjaki, ki delajo z otroki, tudi izven Slovenije. Izvaja pa tudi izobraževalne in humanitarne projekte v tujini v neposrednem sodelovanju s partnerji (Kenija, Indija, Anglija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina).

NAŠE POSLANSTVO

Izobraževanje mladih na temo vrednot, človekovih pravic in etike

Nenasilje na šolah

Medkulturni dialog

Preprečevanje odvisnosti

Krepitev duševnega zdravja pri mladih in starejših

Socialno – humanitarni projekti

Projekti zdravja

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.